Podvrženost k odvisnosti od alkohola

Moderatorji: trina, Daisy

Podvrženost k odvisnosti od alkohola

OdgovorNapisal/-a Pain dne 27. jul 2010 23:52

Začel bom kar direktno s tem. Kaj narediti. Ne, ne bo šlo s tem, da se pogovoriš z njo, ker boš doživel zgolj ciničen odziv. Prav tovrstni odziv je oseba izrazila celo takrat, ko ji je zdravnica dostojno svetovala zdravljenje. Skratka z osebo se ne da komunicirati. Tudi v treznem stanju ne, ker ne želi poslušati, kaj šele, da bi razmislila o nasvetih. Kar se odnosa do alkohola tiče je tako:

- Pije vedno "po malem".
- Začenja že zjutraj.
- Pije vse pijače, sposobna je zaužiti celo več dl žgane pijače.
- Aktivnost osebe je zelo dihotomna.
- Oseba postane verbalno in fizično agresivna.

Rizično je tudi to, da oseba ni najmlajša in je ženskega spola, kar pomeni, da ima njeno telo toliko manjšo toleranco do narkotičnega sredtva in je bolj podvrženo posledicam.

Povejte mi kaj narediti. Njena družina zaradi tega trpi. Naj uporabimo takšno ali drugačno silo?
Uporabniški avatar
Pain

Re: Podvrženost k odvisnosti od alkohola

OdgovorNapisal/-a Arwen dne 28. jul 2010 06:40

Za tako in podobno zdravljanje je nujen bolnikov pristanek, saj v nasprotnem lahko dosežeš le več škode kot koristi; ponavadi ima prisilno zdravljenje le kratkoročne učinke.

Pogovor je na prvem mestu; če to ni možno, se postavi človeku pogoj; včasih zaleže, da zdravnik pove, kako in kaj (primer moj stric - ko ga je zdravnik postavil pred dejstvo, ali bo takoj prenehal s pijačo in še nekaj časa živel al pa nadaljuje s tem in prav kmalu pristane v grobu, se je krepko prestrašil in nehal pit)... poznam primer ženske, ko so jo svojci dali popolnima na "ignore" in jo na tak način prisilili, da se je šla zdravit... potem vem za primere, ko jim je grozila izguba službe in so se spet odločili za zdravljenje... Poznam pa tudi take, ki jim nič ne pride do živega. Žal.
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
Uporabniški avatar
Arwen
moderator

Kraj: gorenjska

OdgovorNapisal/-a KittyCat dne 01. avg 2010 11:08

Pain, poznam enega uspesnega alkoholika, ki ti zna povedat take zgodbice da se malo zamislis. Od manipulacij do prikrivanja itd. Sele ko sem poslusala njegovo zgodbo sem se zavedla, da je alkoholizem huda bolezen in ni nujno da je alkoholik vsak dan nalit kot opica, tudi brez pijace zdrzi nekaj dni. Trezen je ze skoraj 10 let in zase nikoli ne pravi da je ozdravljen, je samo suh alkoholik. Pomagale mu niso nobene zdravniske treznitve, sele z anonimnimi alkoholiki je pocasi dojel da mora nekaj naredit zase.

Njegov kontakt ti lahko dam preko zasebnega stika. Je res dober clovek - meni je pomagal, pa ne v zvezi z alkoholizmom.
hiperaktivc(TM)
KittyCat

OdgovorNapisal/-a DULCE dne 02. avg 2010 07:28

No pri nas zmanjka celo rum, pa je vsakič drugam skrit-pa še vedno najden, tako da se mora potica kar z likerjem 'začinit'. Torej je očitno tudi likerja na pretek...hja pa kako pivo ne sme manjkat. Pa če pridejo obiski se jim ponudi alkohol, ker to treba, in da ne posumnjo da imamo pa alkohiloka v hiši :llol: ...Očitno ne bodo prišli k pameti, k sm jim že dopovedovala, da alkohol nima kaj delati v hiši. Ne vem kdo je bolj butast. Verjetno jaz.
Včeraj sm bla fulll jezna. Sm kar naglas razglašala da je rum zmanjkal....ma naj se že nekdo začen pogovarjat o tem.
DULCE
DULCE

OdgovorNapisal/-a KittyCat dne 02. avg 2010 10:07

Lej kolikor sem imela jaz prilike izkusiti, lahko vrzes gamblerje, alkoholike in sociopate v isti kos. Pri vseh gre za iste manipulacije - nam navadnim smrtnikom tako operejo mozgane, da se nam se sanja ne kaj se dogaja (v najboljsem primeru vemo le za vrh ledene gore).
hiperaktivc(TM)
KittyCat

OdgovorNapisal/-a Pain dne 02. avg 2010 22:48

KittyCat

Lahko mi daš kotakt, ja. Prosim. Kaj bom naredil z osebo pa bom sčasoma videl, morda jo pa res lahko ta človek prepriča, če je že sovjci ne moremo.

Ja, točno to za maniupacije in če se lahko tako izrazim, bipolarno obnašanje. Pri alkoholiki je tako, da jim kar se iskrenosti enostavno ne moreš zaupati. In zelooo izrazito menjajo razpoloženja.

Kar se pa alkohola tiče pa. Ja, vse kar je pri hiši, zmanjka. Pa naj bo skisano vino. Enostavno se da stvari pod ključ, ključ pa imaš pri sebi in je stvar rešena, kar se (dobre) pijače tiče.

Pa še nekaj sem opazil. IZOGIBANJE ALKOHLU V DRUŽBI,

Samo... Po svoje jih razumem. Gre za osamljene ljudi. Kdo ve, morda bom nekoč to tudi jaz imam vse pogoje. Zaenkrat pa sem hvalabogu daleč od tega. Imam drugačne substance.
Uporabniški avatar
Pain

Vrni se na Za svojce

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost