Kaj se dogaja z mano

Popoln dostop je omogočen samo registriranim uporabnikom.

Moderator: Amelie

Kaj se dogaja z mano

OdgovorNapisal/-a Pain dne 23. maj 2010 21:06

Zase opažam naslednjo stvar... Ne vem ali je primerna ali ne, zato me resno zanima vaše mnenje.

Moj odnos z ljudmi je takšen, da hitro sočustvujem z njimi, ni mi vseeno s kakšnim odnosom sem z njimi, analiziram odnos, itd... Sem tudi prilagodljiv.

Če pa me človek razočara, odjebe, se grdo do mene vede pa postanem obračunljiv, maščevalen in uporabljam vulgarno izrazoslovje. Skratka, ko mi človek naredi nekaj ekstremnega, nekaj kar boli, takrat grem čez vse meje.

Kaj mislite o tem... Sprašujem se ali je prav ali narobe.
Uporabniški avatar
Pain

Re: Kaj se dogaja z mano

OdgovorNapisal/-a Arwen dne 24. maj 2010 06:27

hmm... kaj je prav, kaj ni prav? Empatija do neke meje je za moj pojem zelo OK, ni pa ok preveč prevzemat nase tuja "bremena", tuja čustva... s tem, da je treba vedet, da vsi nismo enaki, ... dejstvo je tudi, da če z nekom sočustvujemo, ni rečeno, da nam bo taisti za to "hvaležen"...

hja, maščevalnost pa zame ni neka vrlina....
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
Uporabniški avatar
Arwen
moderator

Kraj: gorenjska

OdgovorNapisal/-a Amadeus dne 24. maj 2010 13:51

Pain Napisal/-a:....Če pa me človek razočara, odjebe, se grdo do mene vede pa postanem obračunljiv, maščevalen in uporabljam vulgarno izrazoslovje. Skratka, ko mi človek naredi nekaj ekstremnega, nekaj kar boli, takrat grem čez vse meje....

poskusi se držati pregovora: Psi lajajo, karavana gre naprej...

ali drugače: če vračaš ljudem z isto mero kot oni tebi, kopičiš negativnost okoli sebe. Poskusi z dobroto. Delaj dobro vsem, tudi tistim, ki te žalijo ali nasprotujejo.
Odkar sam osebno živim po tem načelu mi je v življenju veliko lepše... :thumbup:
Amadeus
moderator

OdgovorNapisal/-a Pain dne 26. maj 2010 09:32

Hja... Vsaka stvar je po svoje legitimna. Sicer za empatijo me ne skrbi, bolj me skrbi za tovrstne izpade, ker s tem, jasno na podlagi negativnih dražljajev človeka, obrnem izgled odnosa za 360 stopinj. Zdaj o tem bi se dalo debatirati... Je etično/ni etično... Recimo, da res ni, samo po drugi strani pa lahko potegnemo črto: "Ne zadržuj napetosti."
Uporabniški avatar
Pain

OdgovorNapisal/-a Arwen dne 27. maj 2010 06:05

ja, to je vse res; ne zadržuj, ne tlači vase, ne "požirat"... ampak - do neke meje :wink: . Je bonton, namreč... besede se lahko izbira... je diplomacija... je način, KAKO človeku nekaj povedat.. oz. če je v meni preveč jeze, potem je v meni nek problem, ki ga je nekdo z nečim le sprožil...

Pain Napisal/-a: Če pa me človek razočara, odjebe, se grdo do mene vede

če me nekdo razočara, je to moje pričakovanje, sem očitno jaz tista, ki je gojila napačne upe... če se grdo vede do mene, pa potem takega človeka zame več ni (z ignoranco včasih več dosežeš, kot pa da greš "na nož).
Kdor hoče nekaj narediti, bo našel pot. Kdor noče ničesar narediti, bo našel izgovor.
Uporabniški avatar
Arwen
moderator

Kraj: gorenjska

Vrni se na Psihotične motnje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost